Om Vemb Børnehave

Vemb Børnehave ligger midt i Vemb by, 5 minutters gang fra staionen. Der er gode togforbindelser til Holstebro, Lemvig og Ringkøbing.

Vemb Børnehave har til huse i en gammel industribygning, der er totalrenoveret og ombygget i 1997. Vi har en fantasitisk legeplads, som er omkranset af høje træer og buske.

I Vemb Børnehave er vi uddannedet i De Utrolige År - DUÅ. 
DUÅ er et forebyggende program, hvor personalet:

  • Opbygger og styrker positive relationer mellem børnene indbyrdes og mellem børnene og de voksne.
  • Forebygger og håndtere uønsket adfærd i børnegruppen.
  • Udvikler og styrker kompetence i gruppeledelse.
  • Inkludere børn med særlige behov.
  • Styrker samarbejdet mellem daginstitution og hjem.

I Vemb Børnehave arbejder vi med "De grønne spirer". Grønne Spirer er Friluftsrådets grønne mærkningsordning for børneinstitutioner. Naturen er livsbekræftende, spændende og lærerig, og med inspirerende kurser og velskrevet materiale motiverer Grønne Spirer personalet til at tilbyde børnene flere naturoplevelser. I Grønne Spirer er der fokus på udeliv, natur og miljø samt en grøn og sund hverdagskultur i institutionen.

Læs mere om De grønne spirer

Vores store legeplads indbyder til aktiviteter og udeliv. I 2017 dyrkede vi blandt andet et kæmpegræskar på hele 42 kg. Vemb Børnehave var vært for GM2014 (Græskar mesterskaberne 2014).

Vi er ude i alt slags vejr året rundt. Hos os er der plads og rum til at børnene kan opleve og være i naturen. Ud over vores legeplads bruger vi også de muligheder lokalområdet har at byde på. Vi ligger tæt på anlægget og Storeåen.

I Vemb Børnehave har vi fokus på sprogudvikling hos det enkelte barn. Vi sprogvurderer alle 3 årige børn og vi har tværfagligt samarbejde med PPR og skolen. Vi bruger Dialogisk læsning, og sprogpakken og er opmærksomme på sprog i alt hvad vi laver.